Sider

onsdag 23. juli 2014

Sommerhusets barnerom pusses opp del 1: Vi river vegger og gulv

Når resten av familen hadde reist videre satt vi igang med prosjektet vi hadde planlagt siden sist vi var her. Nå som kjelleren var tømt, tørket og huset drenert, så var det på sin plass å begynne oppussing av barnas soverom. De har aldri syntes det var så særlig hyggelig på det overfylte rommet de har sovet på. Der har stått ei svært dobbelseng type 80-tall, et stort garderobeskap, kommoder og masse, masse forskjellig har vært stuet inn der.
Gulvet var vegg-til-vegg og under det ante vi ikke hva vi ville finne.
Veggene var kledd med lys, hvitgrå tapet som hadde begyt å bølge seg her og der etter år med fukt fra kjelleren.
Vi har rett og slett ikke kunnet pusse opp noe før vi fikk bukt med fuktproblemene i kjelleren - nå i år hadde vi endelig det.

Litt om huset:
Det er bygget på 60-tallet. 
Bygget opp av material fra et erverdig, men på den tiden falleferdig vakkert hus "med blondekanter" - om dere forstår hva jeg mener.
Skal ved en senere anledning poste et bilde på gammelhuset. Det var virkelig vakkert, og det var virkelig synd at ingen hadde mulighet til å pusse det opp den gang.
Men som det ble sagt: "det frøys te is i pottn, og vindan måtte isoleres med avispapir og håndkle".

Det skulle iallefall vise seg å være noen skatter igjen fra gammelhuset.
Da vi begynte å rive av vegg-til-vegg teppet kom vi til noen plater, da vi rev av platene kom vi til ikke mindre enn et par belegg i gyselige farger.
Under der lå det vakreste tømmergulv du kan tenke deg...

Da vi rev tilsvarende på veggene dukket det opp fantastisk tømmer der også.

Under lag på lag med belegg og plater dukket det vakre tømmeret frem, med alle sine furer og sprekker. 
Bak tapet og plater fant vi gammelt tømmer. Rester av det ærverige huset som en gang sto på Kvalnes, men som ikke ble holdt vedlike. Huset ble revet og tømret tatt vare på. Et nytt bittelite 60-tallshus ble reist på gammelt virke...
Hadde vi kunnet så hadde vi latt veggene få stå slik. Fargespillet, ujevnhetene - det råe uttrykket er bare så vakkert, men rommet må være funksjonelt og vi måtte ha i ny isolasjon, for det var noe som manglet...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar