Sider

søndag 27. juli 2014

Sommerhusets barnerom blir pusset opp del 5: Nostalgi

Da gulv og vegger endelig hadde fått tørke skikkelig, satte vi igang med møbleringen. Det var fantastisk morsomt å se at stortsett alt vi satte inn av interiør var slikt som vi hadde funnet i huset, men unntak av hespetreet, en liten krakk, et av mine malerier og knaggene som vi festet på en bit gammelt tømmer.
Rommet ble forvandlet fra å være et trangt, mørkt, kaospreget rom med et sterkt preg av 80-tallet, til å bli et lyst og deilig barnerom, med et lite "historisk sus" over seg.
Vi ønsket å ta vare på historien til min manns familie og da var det viktig å få inn elementer fra deres slekt - både i form av noen bilder og gjenstander.

Min mann sin pappa døde på havet tidlig på 80-tallet. Båten han var på gikk ned. Sommerhuset på Kvalnes er farmor og farfar til mannen min som har bygget, og min man sin pappa var deres eneste sønn.
Det ble viktig for oss å ha noen glimt av ham på guttenes rom;
Vi fant frem gamle vindusrammer med glass i fra gammelhuset, 
postkort fra deres farfar til sine foreldre,
et barnebilde av ham og 
et dikt "Til de etterlatte" - klippet ut av en avis, funnet i en skuff på Kvalnes.
Legger ned ser dere hva vi gjorde med det.


Det gamle "vaskeskapet" med hver sin bamseseng på hver side.  

Jeg ble meget fornøyd med det hvitmalte tømmergulvet
Her sover bamsen "Addrrian" (Aron understreker at den IKKE heter Adrian)
og her sover bamsen "Basse"
Denne fine trekassen fant vi i sjåen, plastblomsten kommer fra Europris, Norgesglasset fant vi i kjelleren og fyllte med skjell som barna har plukket.
Jeg ble kjempe fornøyd med resultatet med å feste moderne knagger (fra Lampehuset) på den gamle rekveden/tømmerbiten.
Krakk og gyngestol ble malt i samme farge som kontrastveggen,  det bittelille bordet har stått i kjelleren og heldigvis ikke blitt ødelsgt av mugg. Vi lette også frem en rekke små og store filleryer som vi fikk vasket og skyllet opp. De ble pene på det nymalte gulvet. Det er min manns farmor som har vevd dem.
Denne lille krakken har stått i huset. Kanskje har den tilhørt mine barn sin farfar, og kanskje også en av deres oldeforeldre. Vi satte de små krakkene ved enden av sengene for at barna skal legge klærne sine på dem på kvelden (utrolig nok gjorde de det i ferien..!)
Den andre lille krakken ble kjøpt i Svolær på en bruktbutikk for 100kr
Innimellom all oppussing, maling, tørking og rydding, så var vi på en hel del turer også. Guttene pluket nydelige blåklokker oppe i Heia til meg. Vi fant en passende liten sukkerkrukke og satte dem oppi den.
Hepetreet har vi kjøpt hos en antikkforhandler like i nærheten av sommerhuset. Den har vi tenkt å ta hjem til Huset på Holmen, men inntil videre passet den så fint inn på rommet her.
Gamle minner om barnas farfar, min manns far Kjell.
På loftet og andre steder i huset fant vi også en del svært gamle bilder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar