Sider

torsdag 21. juni 2012

Måsungan i hagen

 I dag oppdaget vi at "Husmåsan vårres" hadde fått ungene sine ned på marka. I år har de ikke hatt reir på altanen i blomsterkassa mi, men holdt seg på taket. Det vil si de har mer eller mindre bodd på altanen når de ikke har ligget på reiret. De er blitt så tamme at Måsemor (eller Måsefar - ikke lett å se forskjell ;o) har jo faktisk vært inne i stua vår i år!
Vi er blitt så glad i måsene våre, og de holder heller ikke så mye leven. Meste bråket de lager er vel når de kommer og banker på skyvedøra ut til altanen (ungene elsker å gi dem brød).
I dag har de forsåvidt, og naturlig nok, vært ganske hysteriske. De ville ikke at ungene skulle være i hagen på baksiden av huset, og det forstod vi godt da vi plutselig fikk øye på de tre små nøstene som lå i gresset.
Det var godt å se at alle tre var kommet seg helskinnet ned fra taket.
Aron, Gustav og kompisen til Aron døpte måsungene til Alvin. Martin og Gulvi.
Så får jeg håpe at de tre små nøstene klarer ferden på 30-40meter ned til fjæra, og at de overlever sommeren med alle skumle farer som lurer.
Jeg må med hånda på hjertet si at jeg virkelig, virkelig er glad i Husmåsan vårres ;o))

3 kommentarer:

 1. Har de allerede klekket ut ungene sine, trur ikke husmåsene mine har det ennu, det ser ut som at de ennu ligger på reiret sitt ;)
  Skjønner godt du er nervøs for de skjønne nøstene, det pleier æ og så å være, ifjord kom reven og tok de 3 små nøstene mine, etter at måsemor hadde fått ungene sine ned i fjæra, det e så forfærdelig trasig når det skjer.
  Kjempeflotte bilder du har fått tatt av måsene, Eva, ha ei fin helg, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror dessverre det må ha gått den veien med våre små nøster også.. :( Måsemor og Måsefar har sittet på verandaen hele ettermiddagen. Det ville de neppe ha gjort om ungene var i livet... :( huff og huff. Har gitt dem litt trøstemat i dag

   Slett
  2. Sannelig er jammen måsongan i livet. Tom Espen og Gustav så de tre små nøstan i fjæra, og Husmåsan vårres var helt gale. Godt at de fortsatt er i livet :)))

   Slett