Sider

torsdag 5. april 2012

Søsken

Jeg tenker av og til på hvor heldige ungene er som har hverandre. Tviler på at de reflekterer over det selv i særlig stor grad, og iallfall ikke når de småkrangler. Men største delen av tiden er de gode venner og leker godt sammen. En del herjing er det med guttene, de spiller fotaball med ballonger og puteballer i stua, tuller og tøyser og har mye morsomt ilag. De hører på musikk som Thåström, Torstein og Vamp og mimer og synger sammen til det. Alle ungene liker å holde på med formingsaktiviteter ilag, og jeg ser at de lærer hverandre mye ved å sitte ilag og veilede, hjelpe og diskutere.
Det er heller ikke tvil om at de også kan ta hverandres parti dersom mamsen er (urettferdig?) streng... :o)...mens andre ganger kan de synes at den ene blir favorisert fremfor den andre.
Det er godt med søsken, og det blir et spesielt samhold dem i mellom. Tilhørigheten gir trygghet.
Å få vokse opp med flere søsken gjør også at barna naturlig lærer seg å ta hensyn til hverandre, til det å måtte dele og til det å være en viktig del av en sosial sammenheng.

Denne påsken har vi alle våre samlet her i huset og jeg kjenner at det er deilig med fri sammen. Ikke at vi har gjort så mye så langt i påsken, eller har så store planer.
Det er rett og slett bare godt å være sammen.
Ha en fortsatt fin påske alle dere.

En noe motvillig lillebror blir hepset litt på :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar