Sider

tirsdag 1. mars 2011

Bearbeidelse med hjelp av bilder og tegninger

Bilde: Aron har tegnet ambulansen som kjørte oss fra sykehuset og ned til flyplassen.

Jeg og Aron bruker en del tid nå på å lage et scrapbook-album med bilder og tegninger fra uken vi hadde i Tromsø. Det å sitte sammen med barn og tegne og prate om tegningene de lager kan være et godt utgangspunkt for svært gode og dype samtaler. Barn som har opplevd ulike typer traumer har behov for å få satt ord på sine tanker, og de har som regel en rekke spørsmål om det de har vært igjennom. Da kan en slik aktivitet være et verdifullt redskap i forhold til å hjelpe barnet litt på vei, og åpne opp for en god dialog.
Det er viktig for både små og store at man får nok tid og rom for til å få bearbeidet traumatiske opplevelser, og som regel er det aller beste å få prate om det man har opplevd.
Jeg ser at det å lage dette "Tromsø-albumet" sammen med Aron er bra for oss begge. Det er med på å sette et punktum for at det som skjedde det skjedde da, nå går det bra! 
Og som Aron sier "Det skal ALDRI skje igjen!"

Bilde: Aron har tegnet ambulanseflyet som fløy oss opp til Tromsø i snøværet.
...
Nei, vi satser på at dette ikke skal skje igjen. Oppfølgingen fra legen vår er så god at jeg føler meg trygg på at dersom verdiene skulle komme til å synke igjen, så vil det ikke komme til å gå langt som det gjorde. 
Vi vil neppe havne i en like kritisk situasjon på nytt igjen. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar